FOTO: null

Rodbina, prijatelji, radne kolege, predstavnici vlasti i institucija na entitetskom i državnom nivou te preko hiljadu Zvorničana oprostili su se danas od Dragana Đurića, policajca koji je stradao u terorističkom napadu koji se desio u ponedjeljak u ovoj o

Muk na gradskom groblju u Karakaju prekinula je počasna paljba, sa kojom je „Đuka“ kako su ga kolege zvale iz milja, otišao na vječni počinak.

Kao pripadnik Vojske Republike Srpske dao si doprinos u njenom stvaranju a kao pripadnik MUP-a na njenom očuvanju. Svojim tijelom i životom si spasio naše, i na tome smo ti vječno zahvali, kazao je u oproštajnom govoru Vladan Vasilić, komandir Policijske stanice u Zvorniku.

Opijelu stradalog policajca prisustvovao je i Milorad Dodik, predsjednik RS, Dragan Lukač prvi čovjek MUP-a RS, Gojko Vasić, direktor Policije RS, ministri u Vladi RS, predstavnici lokalne zajednice, odbornici u Narodnoj skupštini RS kao i brojne druge delegacije. 


Vasilić: Đurić čestito vršio dužnost

Dragan Đurić, pripadnik MUP-a Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, čestito je vršio dužnost, rekao je komandir Policijske stanice Vladan Vasilić, koji se od pokojnog kolege oprostio na groblju u Karakaju.

"Ostavljaš danas nas i svoju policiju, koja je od tebe tražila mnogo, a ti si joj nesebično uzvraćao i dao ono što je najvrijednije - život", rekao je Vasilić, koji se od Đurića oprostio u ime Stanice javne bezbjednosti Zvornik.

Vasilić je naglasio da je Dragan Đurić uvijek, a i u posljednjim trenucima svog života, čestito vršio svoju dužnost i tijelom spriječio napadača u namjeri da ostvari svoj cilj, a to je sigurno više mrtvih i povrijeđenih policajaca.

On je istakao da se Dragan Đurić kao pripadnik Vojske Republike Srpske borio za stvaranje Republike Srpske, a kao policajac nesebično doprinio njenom očuvanju i bezbjednosti njenih građana.

"Danas, kada se spušta zavjesa na tvoj rad u policiji, ne prekidaju se sve niti koje su nas povezivale proteklih godina. S tugom i velikim bolom se opraštamo od tebe", rekao je Vasilić.


Kasipović: Tragičan događaj u teško stečenom miru

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas u Zvorniku da je ubistvo policajca Dragana Đurića u Policijskoj stanici Zvornik tragičan događaj u teško stečenom miru.

Kasipović je nakon sahrane Dragana Đurića rekao novinarima da je tragično izgubljeni život gubitak za sve, ali da i u ovakvim događajima, sa svim njegovim dimenzijama, ima nešto što je važno, a to je da još jednom opomene.

On je rekao da i velike zemlje i predstavnici međunarodne zajednice rješavaju pitanje terorizma svugdje u svijetu.

"I mi ovdje u svojoj kući treba da rješavamo to pitanje, osim struktura vlasti i agencija, na način da svaki čovjek ne gleda poprijeko svog komšiju, jer je to, ustvari, najveći neprijatelj svih nas", poručio je Kasipović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )