FOTO: Ilustracija

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. jula porodica sahranila Sašu Stankova.

Dva dana kasnije, ispostaviće se da je Saša živ, a da se u porodičnoj grobnici nalazi njihov sugrađanin.
 
Mnogi od nas su se ponekad zapitali kako bi izgledala njihova sahrana, da nekim čudom vidimo ko bi nas oplakao, šta bi o nama rekli, a onda jednostavno da nastavimo dalje sa svojim životom. Naravno, takvo nešto je nemoguće. Skoro pa nemoguće.
 
Pedesetšestogodišnji Saša Stankov iz Sremskih Karlovaca bio je živ, a mrtav. Na Čeratskom groblju bila je humka, kraj nje krst sa njegovim imenom i prezimenom, godinom rođenja i – logično – godinom smrti. Stvari bi se nastavile svojim tokom da u grobu Saše Stankova nije bio sahranjen neko drugi, mještanin Sremskih Karlovaca, kojeg takođe zovu Saša, i koji je ličio na živog “pokojnika”. Da stvari budu “zanimljivije”, mještani Sremskih Karlovaca poznaju Stankova još i kao Isusa, zbog duge brade, piše 021.rs.
 
U JKP “Belilo”, koje je zaduženo za održavanje grobalja i pružanje pogrebnih usluga, do objavljivanja ovog teksta nisu stigli odgovori u vezi sa nesporazumom o kom pričaju Sremski Karlovci. Kada smo telefonski kontaktirali preduzeće, rečeno je da pristup mejlu imaju tri osobe, te da nijedna nije tu trenutno.
 
 
Ipak, cijela priča potvrđena je u porodici čovjeka koji nije ni umro, a sahranjen je. Kako su rekli u porodici Stankov, u četvrtak, 15. jula, mještani su ih obavijestili da im je član porodice preminuo. Pokušali su da dođu do zvanične potvrde u policiji. Međutim, niko od nadležnih ih nije obavijestio, ali su dobili usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu porodice.
 
Tijelo preminulog je pronađeno u jednoj kući, tijelo je prevezeno u JKP “Lisje”, da bi već sutradan bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima. U kapeli je bio limeni kovčeg i porodica kaže da nije mogla da utvrdi identitet, kao što nisu mogli da učine ni dan ranije, jer ih niko nije pozvao da utvrde ko je preminuli. Pokojnik je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mjestu porodice, koja je sahranu i iskopavanje rake platila nadležnom preduzeću.
 
Novi život
 
Međutim, u subotu prijateljica “preminulog” porodici Stankov saopštava da je on viđen u centru Novog Sada, te da je – živ. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se porodica i policija dali u potragu i pronašli Stankova.
 
On je više od godinu dana živio u Novom Sadu, porodica nije bila u bliskom kontaktu sa njim, a nije ni imao telefon na koji bi mogli da pozovu. Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gdje su mu uzeti otisci prstiju i gdje je fotografisan. Nakon toga se ponovo vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.
 
Kovčeg otkopavan usred noći
 
U noći između subote i nedjelje, kažu mještani, na groblju je urađena ekshumacija, te je odnesen krst na kojem je pisalo ime živog čovjeka. Nepoznato je ko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i da li je postojao nalog tužilaštva za istom ali, nezvanično, u jednom momentu na grobnom mjestu se prilikom iskopavanja nalazila i policija.
 
Takođe, porodica do ovog momenta nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmjere. Kako pričaju mještani Sremskih Karlovaca, Stankov je u njihovom mjestu poznat i pod nadimkom Isus. Poslije prošlonedjeljnih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.
 
“Vaskrsao je baš kao Isus”, komentariše Karlovčanin.
 
Mještani takođe navode i da su preminuli i Stankov podsjećali likom, tako da je vjerovatno i to doprinijelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog, prenosi Blic.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )