FOTO: null

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zlatko Maksimović najavio je danas da će pozvati predstavnike institucija koje mogu pomoći u rješavanju problema koje su mu danas iznijeli penzioneri iz Bijeljine.

Predstavnici bijeljinskih penzionera danas su, na svoju inicijativu, posjetili Maksimovića koji je i kandidat za gradonačelnika Bijeljine na predstojećm izborima i iznijeli mu najveće probleme sa kojima se sureću. 

"Današnji sastanak je prvi u nizu onih koji će uslijediti i samo prva prilika da sagledamo način na koji možemo i hoćemo rješavati njihove probleme", rekao je Maksimović novinarima. 

Maksimović je ocijenio da su mu se penzioneri obratili jer su sigurni da u Bijeljini može biti bolje i u želji za boljom i jačom Bijeljinom, te time i boljim životom penzionera. 

"Načeli smo samo neke probleme koje oni imaju, a ja ću se detaljno upoznati sa svim tim pitanjima i nastojati da učinim sve kako bi se njihov život podigao na zaslužno veći nivo", rekao je Maksimović. 

Penzioner Svetislav Stevanović je istakao da je najveći problem grada Bijeljina nepostojanje odgovarajućeg programa ili strategije prema kojoj bi se obezbijedio život starih lica, svih onih iznad 65 godina. 

On je ukazao na činjenicu da u Bijeljini postoje starački domovi koji su nefunkcionalni i preskupi. 

"Ne postoji u Bijeljini nijedan oblik društvenog organizovanja starih lica, kao na primjer dnevni boravak, u kojem bi bile organizovane dnevne radionice različitih sadržaja, a čime bi izbjegli odlazak u staračke domove i na neki način popunili vrijeme na lijep način", rekao je Stevanović. 

On je ukazao da u Bijeljini nije riješeno pitanje obilaska i pomoći za stara lica. 

"Taj fundamentalni `alat` koji se zove strategija brige o starim licima nije donesen, a penzioneri su imali strpljenja da ga čekaju do kraja 2015. godine, kada je istekao rok za njegovo donošenje", rekao je on.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )