FOTO: null

PDP je relativno zadovoljan rezultatima lokalnih izbora. Najlošiji rezultat u izbornoj jedinici Bijeljina zabeležen je u Pelagićevu i Vlasenici, koji su danas raspušteni i u kojima su imenovani poverenici.

Rekonstrukcije opštinskih odbora će biti izvršene i u ostalim opštinskim i gradskim odborima koji nisu ispunili očekivanja. Formirana je radna grupa na čijem čelu je potpredsenik partije, Slaviša Marković, a koja će u narednih par dana izvršiti analizu izbornog rezultata na nivou cele RS i preduzeti mere, zjavili su čelnici PDP, nakon održane sednice Predsedništva ove stranke u Bijeljini.

Potrpedsednik PDP i predsednik Gradskog odbora Bijeljina, Slaviša Marković, je naglasio da je Bijeljina, sa osvojenih 8.300 glasova, napravila najbolji izborni rezultat u RS.

- To je dokaz da PDP uživa ugled i poverenje građana Bijeljine. To nam je podstrek da nastavimo da gradimo bolju budućnost svih građana Semberije. Očekujemo zvanični dolazak sertifikata za odbornike. Nije upitna pobeda kandidata Saveza za promene za gradonačelnika, Miće Mićića, a svih 15 odbornika iz partija koje su ga podržale su jasni u stavu da formiraju skupštinsku većinu.

Smatramo da ćemo na taj način izbeći haos u gradu. Imali smo proteklih par meseci dvojne funkcije, dvojne načelnike, direktore, sada pljušte tužbe i sve to ide na štetu budžeta i građana. Bijeljini nisu potrebni nikakvi mitinzi, protesti, bojkoti izbornog rezultata - rekao je  Marković.

I predsednik PDP, Borislav Borenović, izrazio je zadovoljstvo ukupnim brojem glasova.

- Osvojenih 63.000 glasova je dobra osnova za budućnost PDP. Nismo  zadovoljni rezultatom za načelnike i gradonačelnike i tu ćemo napraviti posebnu vrstu analize sa našim koalicionim partnerom SDS. Osuđujemo ponašanje vladajuće koalicije kada su u pitanju naši dobri predlozi. Primer je Zakon o visini stope zatezne kamate koji je oboren bez ijednog argumenta Vlade RS, kao i amandmani o zakonu o Danu RS. Odbijanje dobrih predloga samo zato što su došli od opozicije suprotno je demokratskim prcesima u ovoj zemlji - rekao je Borenović.

Komentarišući izjavu predsednika RS, Milorada Dodika, da građani na izborima 2018. godine ne smeju izabrati one koji su se odmetnuli od jasne politike RS, Borenović je rekao da je pravo pitanje šta je odmetništvo.

- Jesu li odmetnici, jer nisu deo kriminalne i koruptivne hobotnice koja kontroliše kompletan javni aparat? Da li su ti ljudi odmetnici, jer su učestvovali u ratu, dok su se on i njemu slični bavili švercom? Članice Saveza za promene su obezbedile su ono što Dodiku nije pošlo za rukom - da radimo i budemo deo vlasti, a pod uslovom da nema ustavnih promena. I to smo obećanje ispunili - rekao je Borenović.

On je govoreći o radu pravosuđa RS i BiH ,rekao da  će borba opozicije protiv kriminala i korupcije u nareednom periodu dobiti jasniji intenzitet.

- Očekujemo da pravosuđe počne raditi svoj posao u skladu sa zakonskim propisima. Očekujemo odgovore na pitanja gde su pare, zašto je propala Bobar banka, zašto je propala Banka Srpske, šta se dešava sa brojnim aferama u Srpskoj? Ukazivali smo da je u proteklih 8 godina u Srpskoj ukradeno i oteto preko 3 milijarde KM. Očekujemo odgovore na pitanja da li je bilo kriminala, gde su novci, ko je odgovoran i ko će snositi sankcije za to - istakao je Borenović.

PDP ostaje snažana opoziciona stranka i nastaviće da radi u interesu svih građana RS, poručeno je sa sednice Predsedništva ove stranke održane u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )