FOTO: null

Reprezentacija Nemačke savladala je Ukrajinu 2:0 (1:0), u drugom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Aktuelni šampion sveta je lako slavio protiv rivala, a povelo je preko štopera Škodrana Mustafiha posle centaršuta Tonija Krosa iz slobodnog udarca u 19. minutu.

Nemačka je trijumf potvrdila u 93. minutu posle kontranapada koji je poveo Mesut Ezil, a završio ga rezervista Bastijan Švajnštajger. Ovo je "najubedljivija" pobeda na EP, za sada.

"Panceri" su u potpunosti nadigrali rivala, imali još nekoliko dobrih šansi, ali je sjajni golman Ukrajine Andrij Pjatov zaustavljao šuteve Drakslera, Gecea, Krosa, Kedire, Milera. 

Iako su zaista retko imali loptu u svom posedu, Ukrajinci su sa mnogo trčanja uspevali da povremeno zaprete Nemcima, pre svega u prvom poluvremenu. 

Imali su tri sjajne gol šanse, dve je fantastičnim odbranam osujetio Manuel Nojer, a jednom je sa gol linije loptu izbacio Džerom Boateng. 

Na kraju je Nemačka ostvarila još jednu pobedu na otvaranju EP, sedmu na 12 nastupa, te 19. put slavila u poslednjih 20 mečeva na kojima je vodila na poluvremenu. 

U prvom meču Grupe C Poljska je takođe minimalnim rezultatom savladala Severnu Irsku, a u drugom kolu se u derbiju sastaju upravo Poljaci i Nemci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )