FOTO: null

Slavna ruska travarka, dr Stefanovska tvrdi: ,,Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspješno smanjivala obim struka za 1 cm dnevno!,,

Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz tijela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid. Glavni sastojci ovog recepta je svježi ren, med i neprskani limun sa korom. Blagotvorno djejstvo meda i limuna je opšte poznato, dok renu nije posvećeno dovoljno pažnje.

Sok od rena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospješuje funkciju varenja stimulacijom izlučivanja želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Ren stimuliše jetru, stimuliše srce i cirkulaciju i pored toga je odličan diuretik, a pomaže i kod reumatizma.

Svjež korjen rena može da se koristi tokom cijele godine, ako se blagovremeno stavi u vlažan pjesak ili se čuva u podrumu.

Ako imate veći korjen rena, možete ga umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru. Ako želite da ren ostane svjež i poslije tri nedelje, pomešajte kašiku šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru 3 nedjelje.

Recept za mršavljenje dr Stefanovske:

Sastojci:

  • 125 g rena,
  • 3 neprskana limuna,
  • 3 kašike meda.

Priprema:

  1. U blenderu usitnite 125 grama rena.
  2. Uzmite tri limuna, isecite ih, izvadite sjemenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomešajte sa renom.
  3. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite. Držite ovu smjesu u zatvorenoj tegli u frižideru.
  4. Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok.
  5. Ovu smjesu koristite 3 nedelje i vidjećete kako se smanjuje obim vašeg struka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )