FOTO: null

Ruska Ambasada u BiH u stalnom je kontaktu sa vlastima u BiH i Federalnom službom za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Ruske Federacije radi rješavanja pitanja privremene zabrane na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz BiH u Rusiju.

U saopštenju ruske Ambasade u BiH podsjeća se da je Federalna služba za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Rusije od danas odlučila uvesti privremenu zabranu na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz BiH zbog nedostatka informacije o fitosanitarnom stanju BiH, njenom sistemu fitosanitarne kontrole.

Iz ruske Ambasade ukazuje se da je odluka uslijedila zbog nespremnosti Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH da primi delegaciju ruskih inspektora radi upoznavanja o sistemu fitosanitarne kontrole, kao i posjete mjesta gajenja i održavanja poljoprivrednih proizvoda namijenjenih za izvoz u Rusiju u roku koji je predlagala ruska strana.

"Računamo da će u narednim danima biti pronađeno rešenje koje bi zadovoljilo sve zainteresovane strane", dodaje se u saopštenju.

Agencija TAS S prenijela je sinoć saopštnje Ruska veterinarske i fitosanitarne regulatorna služba "Roseljhoznadzor" o uvođenju privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )