FOTO: Nezavisne

Fudbaleri Srbije poraženi su večaras od reprezentacije Rusije na gostovanju u Moskvi u prvoj utakmici nove sezone UEFA Lige nacija – Liga B. Rusi su slavili 3:1.

"Orlovi" su u prvom poluvremenu uspješno parirali domaćinima, koji su najviše prijetili preko Artema Džjuba i Zelimhana Bakajev, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Nastavak utakmice nije dobro počeo za izabranike selektora Ljubiše Tumbakovića. Tragičar u prvoj minuti drugog poluvremena bio je debitant u nacionalnom timu Strahinja Pavlović koji je u šesnaestercu oborio desetku Rusa Bakaeva u trenutku kada se domaći fudbaler našao oči u oči sa golmanom Markom Dmitrovićem.

Glavni sudija Vili Kalum pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator rutinski za 1:0 bio je kapiten Džjuba. U 64. minuti Tumbaković je u igru umjesto Strahinje Pavlovića posalo iskusnog Aleksandra Kolarova, dok je Filip Đuričić na terenu zamijenio Sergeja Milinkovića Savića. Ipak Rusi su u 69. minuti udvostručili prednost.

Dmitrović nije imao šanse da "izvuče" loptu iz gola poslije silovitog šuta sa oko 25 metara koji je uputio Vjačeslav Karavaev za 2:0. Nadu da reprezentacije Srbije može nešto napraviti u 77. minuti vratio je najbolji strijelac Aleksandra Mitrovića.

Lijepu akciju započeo je Drako Lazović koji je odlično ubacio za Mitrovića na drugu stativu koji smanjuje prednost na 1:2. Radost ipak nije dugo trajala. U 81. minuti Nemanja Maksimović se sapleo i omogućio Džjubi da lako dođe do lopte i pošalje je iza leđa Dmitrović za konačnih 3:1.  

U drugoj večerašnjoj utakmici Lige B Turska je na domaćem terenui poražena od Mađarske 0:1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )