FOTO: null

Ruski državljanin Јurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59), prisustvovao je liturgiji koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pred manastirom Ostrog, kada je iznenada pao prije nego što je dočekao red na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroš

Nesrećni čovjek je preminuo, a vladika Amfilohije je odmah na licu mjesta održao mali pomen i kratku besjedu.

– Bog da mu dušu prosti i podari carstvo nebesko. Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božje znamenje Јurijevo. Gospod ga je primio ovdje, da mu oprosti sve grijehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Јakovom i Svetim Vasilijem Ostroškim, koji ga je na čudan način prizvao na ovo mjesto da odavde krene u carstvo nebesko – besjedio je potreseni Amfilohije.

Njega, kao i sve prisutne vjernike i sveštenstvo koji su Rusu pokušali da pruže pomoć, ova nesreća je potresla, a kako prenose mediji, na lice mjesta odmah su došle policija i Hitna pomoć. Međutim, sve što su mogli da konstatuju je smrt ruskog državljanina.

Јurij Nikolajevič Kamnev u ostrošku svetinju došao je sa grupom poklonika, a posljednjih godina je često boravio u Crnoj Gori.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )