FOTO: null

Fudbaleri Mladosti završili su jesenji dio šampionata na pslednjem mjestu na tabeli. Oni su za petanest kola osvojili mršavih devet bodova pa će bitka za opstanka u proljećnom dijelu šampionata biti više nego grčevita.

Za razliku od proetekle sezone kada je Mladost briljirala u debitantskoj sezoni, ova je po svemu sudeću gledajući na prvi dio šampionana u svemu podbacila.  Biće ovo veliki posao i izazaov za rukovodstvo Mladosti, počevši od od selekcije  igrča, te odo onih koji nisu ukazano povjerenje opravdali na sebi svojstven način. Ipak, rukovodstvo Obarščana očekuje veoma težak i odgovoran posao u zimskoj pauzi.

- Sto se polusezone tiče mogu da konstatujem da generalno postoje dvije krucijalne stvari o kojima mogu da dam svoje stanovište. Jedna je negativna a druga pozitivna. Negativna je sigurno činjenica da smo polusezonu zavrsili na poslednjoj poziciji sa osvojenih skromnih devet bodova i zaista je to podatak sa kojim apsolutno nisam zadovoljan, ono sa čime mogu biti zadovoljan jeste da nismo otpali u borbi za opstanak u odnosu na naše konkurente jer je svega par bodova razlike za timovima koji će se na proljeće boriti za ovaj cilj – rekao je trener Mladosti Dušan Jevrić.

Trener svoju prednost na proljeće vidi u nešto lakšem rasporedu jer će direktni konkurenti za opstanak biti gosti ekipe iz Velike Obarske. 

- Imaćemo nešto lakši raspored jer smo mi u ovoj polusezoni koja je iza nas bili domaćini ekipama koje pretenduju na prvo mjesto i izlazak u evropu i nismo u toj konkurenciji mogli napravit značajniji pomak na tabeli. Ovakav težak raspored imaće na proljeće naši konkurenti,  a mi ćemo odigrati šest utakmica kući sa timovima koji se bore za opstanak i gde uz adekvatna pojačanja treba  napraviti tim koji će biti dominantan upravo u ovim utakmicama na domaćem terenu - kaže Jevrić.

 

Dušan Jevrić kaže da ima dva razloga zbog kojeg je njegova ekipa završila na poslednjoj poziciji.

- U prvom djelu poklekli smo u utakmicama sa Čelikom i Drinom, i sa odgovrornošču tvrdimda si te dvije utakmice  uzrok što nismo imali bolji ukupan saldo, a na našu nesreću upravo na ove dvije  utakmice odigrali smo najlošije u cijelom šampuonatu. Drugi razlog sem rasporeda su i povrede igrača a i pojedini igrači koji su trebali biti istinska pojačanja i za koje sam očekivao da mogu mnogo pomoći ekipi u prvom dijelu u najmanju ruku, ipak moram konstatovati da se snašli u našoj sredini, te samim tim nisu dali značajniji doprinos ekipi, koja je ostala sa malim fondom igraca za ostvarivanjem boljih tezultata – uvjerljiv je Jevrić.

Jevrić kaže da je sa rukovodstvom Maldosti, rezimirana protekla takmičarksa sezona te da će se preuzeti smjernice za izlazak iz krize.

- Dobra stvar u svemu ovome jeste da u postojećim okolnostima u razgovoru i anazili prošle polusezone sa ljudima koji vode klub, zajedno smo locirali određene smjernice koje će biti potrebne da se realizuju u cilju jačanja igračkog kadra i da je u tim procjenama napravljen konsenzus,  ja sam sa presjednikom Borkom Blagojevićem analizirao odredjene stvari i zajednička je ocjena i podudarnost kad je riječ o učinku određene grupe igrača u minuloj polusrzoni kao i stav da Mladost uz odgovarajuca pojačanja i pripreme može ponoviti prošlogodišnji uspijeh opstanak u drustvu najboljih ekipa u Premijer ligi BiH – rekao je na kraju razgovora trener Mladosti Dušan Jevrić.

 

Jevriću istekao ugovor

Treneru Mladosti, Dušanu Jevrići početkom decembra istekao je ugovor na kormilu Obarščana, njegovo dalje angažovanje je u rukama klupskog rukovodstva, ali će se konkretnije znati nakon klupske skupštine koja još nije zakazana a trebela bi biti do kraja decembra.

- Ja sam do decembra dogovorio saradnju zvanično mi je istekao ugovor sa zadnjom utakmicom koju smo odigrali. Da li ću ja na proljeće biti ponovo na klupi Mladosti, to ne zavisi od mene, nego zavisi od ljudi koji budu u klubu pa sa ovog stanovišta ne mogu da pravim planove za dalje jer je moj ugovor istekao - završio je Jevrić.

 

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )