FOTO: stvarukusa.rs

Svinjski file u kremastom mlečnom sosu. Kao prilog možete da poslužite pire krompir, pomfrit, pirinač, grilovano povrće, pastu…

Sastojci:
- 400 g svinjskog filea

Za marinadu:
-so
-biber
-1 kašičica senfa
-ulje

Za sos:
-200 ml neutralne pavlake
-origano
-1 čen bijelog luka
-(po vašem ukusu dodajte još soli i bibera)

Prilog- pire krompir
 
-400 g krompira
-so, biber
-kurkuma
-20 g maslaca
-60 ml mlijeka

Priprema:
Medaljoni:
Svinjski file očistite od žilica i isjecite na medaljone. Izlupajte meso, posolite, pobiberite i namžite senfom. Stavite u činiju dodajte ulje i meso ostavite najmanje pola sata.
 
Na vrućem ulju ili masti ispržite marinirane medaljone dok ne porumene sa obje strane. Meso zatim sklonite u čistu činiju, a u tiganj gde ste pržili meso sipajte neutralnu pavlaku, origano i bijeli luk. Pržite dok sos ne krene da se zgušnjava. Dodajte medaljone i pržite jos minut-dva. Po potrebi dodajte još soli i bibera.

Pire:
Očišćen i opran krompir isjecite na sitne kockice. Skuvajte u slanoj vodi dok krompir ne omekša. Kuvan krompir ocjedite. U šerpicu vratite krompir, dodajte kurkumu, so, biber, maslac, mleko, pa umutie štapnim mikserom. Pire možete i klasično ispasirati. Začin kurkuma nije obavezno.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )