FOTO: InfoBijeljina

Republika Srpska danas je ponosna i srećna što sa svojom maticom Srbijom obilježava 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, dan u kojem se sjećamo proboja Solunskog fronta i u kojem pozivamo sve Srbe, gdje god se nalazili, na slogu i okupljanje oko zajedničkih ciljeva, saopšteno je iz Republičke stranke Srpske.

- U srpskoj istoriji pregršt je događaja koje smo bojili krvlju naših predaka. Danas, kada se ratovi vode na dnevnom nivou, na perfidniji i podmukliji način, svjedoci smo da se ne biraju načini za postizanje razdora među Srbima i rušenja našeg jedinstva. Zato današnji događaj na svakom koraku treba da istakne naš slobodarski duh i našu spremnost da očuvamo tekovine hrabrosti, nacionalne pripadnosti i vjere u Boga i Srpsku pravoslavnu crkvu - navedeno je u saopštenju.
 
Republička stranka Srpske poručuje da su jedinstvo, sloboda i nacionalna zastava duboko ukorijenjeni u svijest Srba i da su zalog za nova povezivanja, razvoj i napredak svesrpskog življa.
 
- Neka nas trobojka koju danas ističemo na domovima, ustanovama, preduzećima, kao i srpski jezik i ćirilica, uvijek podsjećaju da se moramo držati zajedno, graditi bolje ekonomske, socijalne i privredne veze među Srbima cijelog svijeta, a da novi naraštaji moraju nastaviti da koračaju našim stopama - stopama Srbije i Srpske - piše u saopštenju.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )