FOTO: InfoBijeljina

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i Aktiv mladih Gradskog odbora SDS-a bezočno su iskoristili najmlađe sugrađane za samopromociju i proklamovanje političkih ideja, a sve pod velom obilježavanja Međunarodne sedmice djeteta, saopšteno je iz Republičke stranke Srpske.

U saopštenju je navedeno da Institucija ombudsmana za djecu Republike Srpske svake godine jasno naglašava da djeci nije mjesto na stranačkim stranicama, društvenim mrežama, fotografijama sa političarima, niti da treba da nose obilježja bilo koje stranke, ali da gradonačelnik Bijeljine, izgleda, poštuje neke druge zakone i aršine.
 
- Obilježavanje Međunarodne sedmice djeteta sa zastavom SDS-a u pozadini samo je korak unazad ako govorimo o poštovanju odredaba Konvencije UN o pravima djeteta, a navedena stranka i gradonačelnik potvrdili su da ne poznaju granice kada je riječ o zloupotrebi medijskog prostora – istakli su iz Republičke stranke Srpske.
 
RSS je oštro osudila sve aktivnosti političkih stranaka koje mogu da dovedu do fizičkog i mentalnog nasilja nad djecom, povreda ili zlostavljanja, zanemarivanja i nemarnog postupanja, te pozvali zamjenika Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanku Vuković, koja ovu funkciju obavlja u Bijeljini, da ispita navedeni slučaj.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )