FOTO: null

U Republici Srpskoj jutros se saobraća redovno, bez većih zastoja i posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Na autoputu Banjaluka-Gradiška vozi se bez vanrednih ograničenja. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka - Doboj, petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška - Banjaluka zatvorena je za saobraćaj. 

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška - Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac". 

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice - Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. 

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta. 

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara. 

Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže. 

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/. 

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, koji će biti regulisan privremenom signalizacijom. 

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Srpska/FBiH /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. 

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja, pa je potrebno poštivati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

Na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica zbog deminerskih radova, povremeno se obustavlja saobraćaj radnim danima u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Obustave traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. 

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, biće povremenih obustava saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje Republika Srpska /Brusnica/ do 16. decembra, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, a u dane dane vikenda i praznika neće se provoditi. 

Počeli su deminerski radovi na Jabučić Polju, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih, tridesetominutnih obustava saobraćaja. 

U toku su radovi na deminiranju terena na regionalnom putu Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa su povremene obustave saobraćaja radnim danima, u periodu od 07.15 do 14.10 časova, u maksimalnom trajanju do 30 minuta. 

Zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice. 

U toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji regionalnog puta Nevesinje-Berkovići, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom. 

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima dolaziće do povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta. Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestvo. 

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Vijaka dva - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra. 

U Federaciji BiH jutros se saobraća po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila. 

Odroni zemlje i kamenja na kolovz učestali su na putnim pravcima Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja pri prelasku granice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )