FOTO: null

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Srpska jasno opredijeljena za ispunjavanje standarda u procesu evropskih integracija, uvažavajući pritom ustavno uređenje BiH, što je potvrđeno međunarodnim ugovorima kaka

Na sastanku u Banjaluci sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem i generalnim konzulom Srbije u Banjaluci Vladimirom Nikolićem razmijenjeni su stavovi o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Čubrilović i Vukićević razgovarali su i o unapređenju saradnje Republike Srpske i Srbije, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, posebno u oblasti privrede, ekonomije i trgovine.

Konstatovano je da postoji veoma dobra saradnja u oblasti nauke, obrazovanja i kulture, što potvrđuju uspješno organizovani zajednički naučni i stručni skupovi i veoma dobra saradnja institucija kulture Republike Srpske i Srbije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )