FOTO: InfoBijeljina

Elektroprivreda RS povećala cijenu industrijske struje za privrednike. Ipak, do povećanja cjenovnika za domaćinstva neće doći

U poslednjih mjesec dana u javnosti se spekulisalo da će doći do povećanja cijene struje i za domaćinstva nakon što je Elektroprivreda RS povećala cijenu industrijske struje za privrednike. Ipak, do povećanja cjenovnika za domaćinstva neće doći. Cijena električne energije za domaćinstva u Republici Srpskoj ostaće i dalje regulisana djelatnost, a ne tržišna, tako da će cijena ostati nepromijenjena, izjavio je direktor Elektroprivrede Srpske Luka Petrović.

- Svjesni smo da je ovakva cijena električne energije i dalje daleko ispod tržišnih principa. Mi ćemo u novom softveru za obračun električne energije nastojati da i dalje zadržimo povoljne cijene zadomaćinstva koja troše manje kilovata.Na primjer do 400 ili 500 kilovata. Planiramo da se to uradi u januaru ili polovinom sledeće godine - rekao je Petrović.

Pojasnio je da će domaćinstva koja budu trošila više od 400 do 500 kilovata morati da plaćaju višu cijenu.

- To znači da se struja koristi za grijanje, bazene ili za neke druge svrhe i oni će morati da plate veću cijenu električne energije. Sigurno je da ćemo je postepeno povećavati do tržišne - istakao je on.

Petrović naglašava da građani u narednih 10 godina treba da očekuju da se neće postići tržišna cijena.

- Kretaće se od tržišne, pa do subvencionisane, koja će biti niža do 50 odsto od tržišne- dodao je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )