FOTO: null

Najbolji fudbaler madridskog Reala i reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo peti put u karijeri izabran je za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA.

Ronaldo je "kraljevski klub" predvodio do titule u Ligi šampiona i prvenstvu Španije i očekivano je dobio prestižno priznanje ispred Lionela Mesija (Barselona) i Nejmara (Barselona/PSŽ).

Kapiteni i selektori reprezentacija iz bivše Jugoslavije uglavnom su glasali za Ronalda...

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin pet poena dao je Ronaldu, tri Luki Modriću i jedan NGolu Kanteu, Portugalac je po ukusu i kapitena "orlova" Branislav Ivanović, a iza njega su Mesi i Nejmar.

Kapiten selekcije Bosne i Hercegovine Edin Džeko glasao je za Ronalda (5), Đanluiđija Bufona (3) i Mesija (1). Pomenutim igračima poene je dao i Goran Pandev iz Makedonije, s tim što je Mesi drugi, a Bufon treći.

Predvodnik hrvatskog tima Luka Modrić takođe je glasao za saigrača iz Reala Ronalda, ispred Mesija i Tonija Krosa.

Crnogorac Stevan Jovetić i selektor Ljubiša Tumbaković dali su prednost Mesij u odnosu na Nejmara, dok je Ronaldo na mjestu broj tri.

Interesantno, Ronaldo je za najboljeg igrača svijeta izabrao Modrića, drugi je Serhio Ramos, a treći Marselo, dakle, njegovi saigrači iz Reala. Mesi je pet poena dao Luisu Suarezu, tri Andresu Inijesti, a jedan doskorašnjem napadaču Barselone Nejmaru.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )