FOTO: null

Fudbaleri Portugala prvi su finalisti Evrpskog prvenstva u Francuskoj. Pobjedili su Vels 2:0 na krilima Kristijana Ronalda.

Iako Ronaldo nije bio dominantan faktor na trenu tokom 90 minuta u Lionu, postigao je prvi i omogućio drugi gol svog tima, u roku od tri minuta.

Portugal u finalu (nedjelja, Sen Deni) čeka rasplet iz Marseja, u četvrtak od 21 igraju domaćin Francuska i aktuelni šampion svijeta Njemačka.

Portugalci su kontrolisali ritam tokom većeg dijela meča, ali je Vels bio više nego ravnopravan u prvih 45 minuta, te nekoliko puta i zapretio poslije akcija Gareta Bejla.

Međutim, na startu drugog poluvremena Portugalci su u kratkom periodu uspijeli da nokautiraju rivala. Prvo je u 50. minutu nakon centaršuta Gereira, Ronaldo fantastično skočio na drugoj stativi i glavom loptu zakucao pod prečku.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Ronaldo je šutirao sa oko 20 metara, loptu je u kaznenom propustio Sančeš, ali je Nani stigao da ukliže i proslijedi je iza leđa Henesija.

U nastavku meča Portugal je iskoristio otvorenu igru rivala i stvorio još nekoliko gol šansi, Ronaldo je šutirao preko gola iz slobodnog udarca, te pored stative poslije novog dobrog centaršuta, Mario promašio sa 11 metara, a Henesi uz mnogo sreće odbranio šut Pereire.

S druge strane, Vels je bio skoro pa nemoćan, osjetio se izostanak četvorostrukog asistenta iz prethodnih pet mečeva Arona Remzija, jer Bejl nije uspijevao sam da organizuje dovoljno opasan napad.

Uspjeli su "Zmajevi" da Patrisija zaposle tek poslije šuta sa distance, te se tako oproste od Francuske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )