FOTO: Chiesa di Totti

Roma je u derbiju eliminisala Ajaks, iako je čitav meč bila u podređenom položaju, dok su dva engleska kluba, Arsenal i Mančester Junajted, i španski Viljareal manje-više rutinski odradili posao do polufinala Lige Evrope.

Ajaks je sinoć bio dominantan protiv Rome usred Rima, ali "Kopljanici" nisu uspjeli da nadoknade 1:2 sa svog terena, iako su imali loptu u svojim nogama 71 odsto meča, a Dušan Tadić će dugo pamtiti ovu eliminaciju.
 
Nakon 0:0 u prvom poluvremenu, Ajaks je stigao do prednosti već u 49. minutu, golom Brajana Brobija, da bi u 56. minutu Tadić postigao još jedan gol, ali je on poništen nakon pregledanja VAR-a zbog prekršaja, tako da se kapitenu Ajaksa i reprezentacije Srbije baš nije dalo protiv Rome, jer je u prvom susretu promašio jedanaesterac.
 
Romu je u polufinale odveo kapiten reprezentacije BiH Edin DŽeko, golom u 72. minutu.
 
Arsenal je protiv odlične praške Slavije, koja je imala sjajnu sezonu u Evropi, sve riješio u prvih 45 minuta. Češki tim na kraju nije imao nijedan udarac u okvir gola, pa i to dovoljno govori koliko je engleski tim bio nadmoćan u sinoćnjem revanšu, nakon "mršavih" 1:1 u Londonu.
 
Već u 15. minutu Arsenal je postigao gol, preko Emila Smita Rouva, koji je na kraju poništen zbog ofsajda.
 
Ipak, tri minuta kasnije Rouv asistira Nikoli Pepeu za 0:1, a u 21. minutu je već bilo 0:2, kada je sa 11 metara siguran bio Aleksandr Lakazet.
 
Konačno, ovu kanonadu "Topdžija" je u 24. minutu zaokružio Bukajo Saka, pa je već tada bilo jasno da će Englezi u polufinale.
 
Ubjedljiv trijumf je ovjerio svojim drugim golom Lakazet u 77. minutu.
 
I drugi engleski predstavnik je završio u polufinalu - Mančester Junajted je, nakon 2:0 u Španiji, istim rezultatom savladao Granadu i na "Old Trafordu", iako su Španci pružili dobru partiju, možda i bolju nego na svom terenu.
 
Golove su postigli Edinson Kavani već u šestom minutu, dok je drugi bio auto-gol Hesusa Valjeha u 90. minutu.
 
Dvostruku pobjedu je ostvario i Viljareal protiv zagrebačkog Dinama, a nakon 1:0 na "Maksimiru", sada je "Žuta podmornica" slavila na svom stadionu sa 2:1, iako se hrvatski klub nije tako lako predao.
 
Samjuel Čukvueze je najprije pogodio stativu Dinamovog gola u 26. minutu, da bi deset minuta kasnije asistirao Paku Alkaseru za vođstvo Viljareala.
 
Sve je bilo riješeno već do poluvremena, jer je najbolji strijelac španskog tima, Đerard Moreno, u 43. minutu pogodio za 2:0.
 
Sve što je Dinamo uspio u nastavku - to je da preko junaka pobjede protiv Totenhema Mislava Oršića postavi konačnih 2:1 u 77. minutu.
 
Liga Evrope - četvrtfinale:
 
Roma-Ajaks 1:1 /prvi meč 2:1/
Mančester Junajted-Granada 2:0 /2:0/
Slavija Prag-Arsenal 0:4 /1:1/
Viljareal-Dinamo Zagreb 2:1 /1:0/ 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )