FOTO: null

Veliki broj roditelja, čija djeca pohađaju Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Bijeljini, okupio se danas u dvorištu te vaspitno-obrazovne ustanove, sa potpisanom peticijom kojom traže da taj školski objekat zbog dotrajalosti bude zatvoren.

Sa okupljanja, održanog u 17 časova, kako su ranije i dogovorili, poručili su da će peticiju predati nadležnim insitucijama, a sve u cilju ispunjenja njihovog zahtjeva.

Roditelji su bili jasni - kazali su da njihova djeca neće nastaviti dolaziti na nastavu sve dok se ne iznađe adekvatno rješenje.

"Razlog našeg okupljanja danas je nezadovoljstvo uslovima koje nam pruža ova škola, jer se godinama ništa ne mijenja. Nevrijeme koje se desilo neki dan je kap koja je prelila čašu da ovako reagujemo. Obustavili smo dolazak djece u školu, a ono što zahtijevamo od školskog direktora da se ova škola konačno zapečati. Današnji skup je omasovljen, jer svi roditelji žele da se ovaj problem konačno riješi", izjavila je Stanka Perić, majka učenika.

Roditelji dodaju da je za tri odjeljenja danas nastava održana u bijeljinskoj Gimnaziji, i kako navode, djeca su ostala zatečena higijenskim uslovima u odnosu na ove koje imaju.

"Ovo je bojkot i nezadovoljstvo protiv održavanja nastave u ovom objektu. Juče su roditelji djece tri odjeljenja odbili da pošalju djecu na nastavu, a u toku dana nam se priključilo još mnogo roditelja, skoro svih 12 odjeljenja ove škole. Trenutno imamo 140 prikupljenih potpisa, nezadovoljnih i uplašenih roditelja. Mi zaista poručujemo svim relevantnim institucijama, da 1. septembra ni jedno dijete roditelja koji su potpisali peticiju neće ući u ovaj objekat", rekla je novinarima Biljana Cvjetković, potpisnik peticije.

Podsjetimo, nevrijeme i obilna kiša, koji su zahvatili Bijeljinu proteklih dana, osim poplavljenih ulica, napravilu su štetu i na već oronulom i neuslovnom objektu područne Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Račanskoj ulici.

Protestom ispred škole, roditelji su poručili i rukovodstvu škole, ali i gradskim i republičkim vlastima, da neće dozvoliti da im zbog nečijeg nemara stradaju djeca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )