FOTO: null

Jučerašnje nevrijeme i obilna kiša koji su zahvatili Bijeljinu, osim poplavljenih ulica, napravilu su štetu i na već oronulom i neuslovnom objektu područne Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Račanskoj ulici.

Prema reakcijama roditelja na društvenim mrežama, djeca su bila preplašena i mokra nakon nastave, a mnogi roditelji su bili u nedoumici da li djecu danas slati na nastavu.

"Dragi roditelji djece koja su učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Račanskoj ulici, šta treba da se desi našoj djeci da bi mi konačno rekli "Dosta!" Danas su nam djeca sa svojim učiteljima bila ozbiljno ugrožena, voda je prolazila kroz plafon škole, preko kompletne elektroinstalacije, i u XXI vijeku bila do koljena u vodi. Šta treba da se desi još....? Da li ćemo reagovati kada već bude kasno? Zašto je medijima bilo zabranjeno da snime ovakvu bruku i sramotu? Roditelji. niko za našu djecu neće učiniti ništa do mi sami. Molim vas da ovo shvatimo ozbiljno da ozbiljnije ne može biti i da se ovoj katastrofi stane na kraj...

Da li ćete sutra dozvoliti da vaša djeca uđu u takve učionice??? " – jedan je od statusa koji je dijeljen na facebook-u i koji je izazvao gomilu komentara u kojim su uglavnom roditelji pozivali nadležne da se konačno pozabave problemom ove škole.

Jutros se nastava u ovoj školi odvija redovno, a kako je za Pan radio rekao direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Predrag Račanović, juče je došlo do prokišnjavanja u jednoj od šest učionica.

-To je stari objekat u koji ide oko 300 učenika (12 odjeljenja) i nema prostornih mogućnosti da ta djeca idu u centralnu školu. Juče je inače i u centralnoj školi došlo do prokišnjavanja, a nedavno smo takav problem imali i u dijelu škole gdje su učionice za prvačiće i specijalno odjeljenje. Ja sam stalno pod velikim pritiskom roditelja, a jedino što mogu jeste da obezbjedim uslove da se nastava redovno odvija. Prije mjesec dana u školi je bila i sanitarna ispekcija koja je utvrdila da su higijenski uslovi dobri, a obzirom na ograničena finansijska sredstva, ni to nije lako obezbjediti. Ostaje da se nadamo da će nova škola što prije biti puštena u funkciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )