FOTO: null

Do početka nove školske godine ostalo je manje od dvije nedelje, ipak dovoljno za pripremu školarca, pa su s tim u vezi roditelji prebukirali knjižare, kako bi na vrijeme opremili svog školarca.

Ono što prvo urade roditelji prije svakog septembra i školskog zvona je nabavka udžbenika kao najvažnija stavka, a poslije na red dolazi i ostali školski pribor. U knjižarama kažu da su cijene pribora, ruksaka i opreme prilagodili kupovnoj moći roditelja. 

Kako u knjižari "Bambi" navode za portal InfoBijeljina, svi udžbenici trebali bi biti na policama do početka nove školske godine, dok je jedino neizvjesno kada će stići udžbenici stranih jezika drugih izdavača.

"Jedan udžbenik košta 7,50 KM, a radna sveska 5,50 KM, dok su najskuplji udžbenici stranih jezika, zavisno od izdavača. Cijene udžbenika su se jedino mijenjale za osmi i deveti razred, i to istorija, geografija i biologija koje koštaju 8,50 KM, a ostali udžbenici su isti u odnosu na ranije godine", rekli su u knjižari "Bambi".

Važno je napomenuti da Vlada RS već godinama finansira udžbenike za sve prvačiće i učenike drugih razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj. Prvog dana škole udžbenici ih čekaju na školskim klupama. U RS u školsku 2015/2016. su upisana 10.422 osnovca.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )