FOTO: null

Samo na organizaciju utakmica grupne faze i tri gostovanja potrebno nam je minimalno 150.000 KM, rekao je Vladimir Blagojević, član Upravnog odbora RK Borac M:tel, koji je tako pokazao da u klubu već razmišljaju o eventualnom plasmanu u Kup EHF.

Pred aktuelnim prvacima BiH ostala je još jedna prepreka do grupne faze drugog po rangu klupskog rukometnog takmičenja. Da bi uspjeli u namjerama moraju da eliminišu holandski OCI Lajons sa kojim su nedavno igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u "Boriku" su poraženi s 29:33.

Iako su do eventualnog uspjeha ostala još dva teška meča, čelnici kluba iz Gospodske ulice razmišljaju unaprijed i pokušavaju da prikupe novac neophodan za takmičenje u grupnoj fazi.

"Imamo zatvorene planirane troškove za kvalifikacije, ali već sada moramo da razmišljamo kako da obezbijedimo sredstva koja nam nedostaju. Plasman u grupnu fazu predstavljao bi veliki rezultat za Borac i Banjaluku, ali i Republiku Srpsku, te BiH. Samo na organizaciju utakmica i tri gostovanja potrebno nam je minimalno 150.000 maraka", izjavio je Blagojević koji je zatim nastavio:

"Konstantno ulažemo napore za pronalazak novca, ali bez pomoći institucija svih nivoa vlasti sve ide mnogo teže. Zbog toga ćemo u idućih nekoliko dana da se svima obratimo za pomoć".

U klubu su svjesni da bi šest mečeva u grupi Kupa EHF bili nagrada za sve što je urađeno u prethodnom periodu kada je na ime dugova vraćeno više od 1,2 miliona KM.

"Ne želimo da idemo grlom u jagode. Svi vjerujemo da ćemo na terenu izboriti učešće u drugom najjačem takmičenju u Evropi jer su procjene da smo jači od holandskog tima. Ali, ukoliko ne budemo imali novac možda je bolje da se strpimo jer stvaranje jakog kluba ne može da se desi preko noći", kazao je Vladimir Branković, direktor Banjalučana.

I pored toga što se ne radi o malom iznosu, Branković ne gubi nadu da će se pronaći rješenje.

"Ipak, vjerujem da ćemo naći ta sredstva i da će publika moći da uživa u bar tri jake utakmice na domaćem terenu, kao i igrama sve više naših mladih rukometaša, koji su se talentom i kvalitetom probili do prvog tima", jasan je Branković, koji se osvrnuo i na kalendar za 2016. godinu koji je radio poznati hrvatski fotograf Stefan Lupino:

"Ne želimo još da otkrivamo detalje, ali smo prezadovoljni kako je sve ispalo. Fotografije su stvarno vrhunske, Lupinove ideje nevjerovatne, a iznenadili su i rukometaši, koji su bili potpuno opušteni tokom fotografisanja".

21. novembra u "Boriku" je na programu prvi meč između Borac M:tela i Lajonsa, dok je revanš sedam dana kasnije u Holandiji.

Ne zaboravljaju Saračevića

U subotu je nakon duge i teške bolesti preminuo sportski radnik i član jedne od prvih generacija Borca Hamdija Saračević. Kremacija i sahrana biće obavljeni sutra u 12.15 na groblju "Mirogoj" u Zagrebu.

"Ovim putem izražavamo saučešće porodici koja je mnogo dala Borcu i rukometu", rekao je Vladimir Blagojević, član Upravnog odbora prvaka BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )