FOTO: InfoBijeljina

U Rudniku i termoelektrani Ugljevik proces rada je organizovan u skladu sa vanrednim mjerama na suzbijanju širenja korona virusa. Već od 13. marta 2020. godine proces proizvodnje je organizovan na način da na posao dolaze isključivo radnici koji su neophodni za nesmetano odvijanje proizvodnog procesa.

"Preduzete su i stroge mjere zaštite koje pored ostalog podrazumjevaju konstantno dezifinkovanje radnih prostorija i mašina, korištenje zaštitnih maski, rukavica od strane svih radnika, pranje ruku, smanjivanje neposrednih kontakata, zabrana okupljanja više od tri osobe u prostoriji, s tim u vezi suspendova rad restorana društvene ishrane radnika, ukinut organizovani prevoza radnika. Svim radnici koji rade podjeljena su neophodna zaštitna sredstva", rekli su za InfoBijeljina u RiTE Ugljevik.

Dodaju da radnici preduzeća poštuju ove mjere pa se radni i proizvodnii proces i na rudniku i u termoelektrani, u tim novonastalim uslovima,  odvija nesmetano.

"Iz RiTe Ugljevik je u elektroenergetski sistem Republike Srpske u martu mjesecu, zaključno sa 22, isporučeno 118,93 GWh (gigavat časova) električne energije što je 105.46% u odnosu na plan, odnosno 29,4 % ukupne proizvodnje električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske za taj period. Od početka godine zaključno sa 22. martom proizvedeno je 405,27 GWh električne energije što je za 2,5% iznad plana za taj period, odnosno 30,5% ukupne proizvodnje električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske u tom periodu", napominju iz ovog preduzeća.

Zbog više sile, odnosno pandemije korona virusa, je na zahtjev izvođača, japanskog konzorcijuma MHPS, obustavljen do daljeg ugovoreni probni rad postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova. Isti će, kao ugovorna obaveza isporučioca opreme, biti nastavljen nakon stabilizacije situacije po pitanju pandemije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )