FOTO: InfoBijeljina

Direktor Rudnika i termoelektrane /RiTE/ "Ugljevik" Đorđe Popović izrazio je zadovoljstvo što je ovaj privredni gigant dobitnik Zlatne značke Boračke organizacije Republike Srpske i istakao da društveno odgovornim poslovanjem u kontinuitetu rješavaju pitanja boračke populacije.

"Naša dužnost i obaveza je da pomažemo i poštujemo žrtvu ove najosjetljivije kategorije društva, koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske", rekao je Popović novinarima nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Opštinske boračke organizacije Jovanom Marinkovićem. 

Popović je ocijenio dobrom saradnju sa Boračkom organizacijom Ugljevika, koja u okviru RiTE "Ugljevik" ima firmu "Bors preporod", koja zapošljava boračku populaciju. 

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je novinarima da ova firma zapošljava 51 radnika iz boračke populacije. 

"Pored firme koja dobija poslove u okviru RiTE `Ugljevik`, u ovom preduzeću je prošle godine zaposleno 12 djece poginulih boraca, a tokom ove godine još dvoje djece poginulih boraca sa područja opštine Ugljevik", istakao je Marinković. 

On je zahvalio rukovodstvu RiTE "Ugljevik" za dobru saradnju i pomoć koju ovaj privredni gigant Republike Srpske pruža boračkoj populaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )