FOTO: null

Rudnik i Termoelektrana Ugljevik početkom januara zaposlila je novih 17 radnika iz kategorije demobilisanih boraca, na osnovu ugovora koji je prošle godine potpisan sa Boračkom organizacijom Ugljevik. U drugoj polovini marta prošle godine, takođe na osnov

Iako je aktuelni premijer RS Željka Cvijanović nedavno izjavila da novog zapošljavanja u javnom sektoru RS neće biti, to, izgleda, ne važi i za ugljevičku Termoelektranu.

Direktor RiTE „Ugljevik“ Žiko Krunić sredinom decembra je potvrdio da u RiTE „Ugljevik“ radi oko 1.900 radnika, naglašavajući da se RiTE „Ugljevik“ ponaša kao društveno odgovorno preduzeće koje u svojim redovima ima oko stotinjak radnika iz kategorije porodica poginulih boraca.

U međuvremenu je 87 pripravnika, koji su u Termoelektrani odradili pripravnički staž, ponovo vraćeno na evidenciju ugljevičkog i bijeljinskog biroa.

Portal CAPITAL saznaje da je od 87 pripravnika, njih 40 bilo iz Bijeljine. U RiTE „Ugljevik“, prema provjerenim informacijama, iz 18 porodica radi po četvoro članova u ovom elektroenergetskom preduzeću.

Prema važećim parametrima i svjetskim standardima za elektroenergetska preduzeća kapaciteta kao što je ugljevički rudnik i termoelektrana, višak je čak oko 1.000 radnika, te se u javnosti postavlja opravdano pitanje, da li je riječ o preduzeću koje se bavi proizvodnjom električne energije na ekonomski opravdan i racionalan način, ili, pak, o preduzeću koje služi kao javna ustanova za zbrinjavanje socijalnih kategorija. Posebno što će RiTE „Ugljevik“, kako je u decembru potvrdio i prvi čovjek preduzeća, poslovnu 2014. godinu završiti sa gubitkom u poslovanju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )