FOTO: null

Direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić najavila je da će se u narednom periodu raditi na smanjenju fiskalnih i parafiskalnih nameta u privredi, kao i povećanju zaposlenosti i neoporezivog dijela dohotka.

Ristićeva je podsjetila da su zahtjevi privrednika, upućeni Vladi Republike Srpske, u velikoj mjeri uvaženi i uvršteni u Ekonomsku politiku za ovu godinu. 

"Mjera i opredjeljenje Vlade Srpske sa novom Ekonomskom politikom jeste da se ide u pravcu rasterećenja privrede. Ono što je za nas veoma bitno je da je stav Vlade Srpske da će izvršiti sveobuhvatnu analizu poreza i doprinosa, s ciljem rasterećenja, kao i da će ih postepeno umanjivati", rekla je Ristićeva za "Nezvisne novine". 

On je naglasila da je novi zakon o radu predviđen kao obaveza u ovoj godini. 

"Znamo da su trenutna ograničenja upravo rad na određeno vrijeme, ali ima dosta stvari koje moraju da budu izmijenjene u postojećem Zakonu o radu i da bude pronađeno najbolje sistemsko rješenje za sve", istakla je Ristićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )