FOTO: null

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske Radmila Čičković izjavila je da se konačni rezultati popisa stanovništva u BiH mogu objaviti do 1. jula, ukoliko se bude radilo u skladu sa zakonom i metodologijom.

Čičkovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da je stav Republičkog zavoda za statistiku apsolutno jasan o pitanju određivanja rezidenta i u skladu je sa zakonom i metodologijom, te da se mora poštovati definicija mjesta stanovnika, a da sve što nije u skladu sa zakonskim propisima treba biti odbačeno.

Ona je najavila i skori sastanak Centralnog popisnog biroa, tijela koje razmatra jedinstveni program obrade, i koji treba da odredi način kako će se utvrditi rezidentno i nerezidentno stanovništvo.

Čičkovićeva očekuje da će BiH posjetiti Međunarodne posmatračke operacije sa kojima će se razgovarati o svim spornim pitanjima, kao što je neusaglašenost o određivanju rezidentnog i nerezidentnog stanovništva.

Zakonski rok za objavljivanje konačnih rezultata popisa stanovništva je 1. juli ove godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )