FOTO: null

Na javni poziv po projektu međuopštinske saradnje na području bijeljinske regije, kojim je predviđena nabavka 24 plastenika, odazvalo se 70 poljoprivrednika, a imena odabranih biće poznata krajem mjeseca, rekao je Srni koordinator projektnog tima Sreten V

Vrijednost ovog projekta je 150.000 KM, od čega 50 odsto sredstava obezbjeđuju Švajcarska agencija za razvoj i UNDP, a 50 odsto grad Bijeljina i opštine Lopare i Ugljevik. 

Vučković kaže da je ovim projektom planirana nabavka plastenika od 400 metara kvadratnih, koji su predviđeni za povrtarsku proizvodnju. 

Prema njegovim riječima, 12 plastenika najmijenjeno je za poljoprivredne proizvođače sa područja Bijeljine, a po šest sa područja opština Ugljevik i Lopare. 

On kaže da komisiju, koja će odlučivati o rezultatima javnog poziva, čine predstavnici gradske uprave i UNDP-a. 

"Oni će bodovati sve poljoprivrednike koji su aplicirali za ovaj projekat, a jedan od važnih uslova je da se podnosilac zahtjeva već ozbiljno bavi povrtarskom proizvodnjom", rekao je Vučković. 

On je dodao da će komisija, kada bude sačinjena preliminarna lista, obići poljoprivredne proizvođače i nakon toga donijeti konačnu odluku o dodjeli plastenika. 

Projektom međuopštinske saradnje, osim nabavke plastenika, planirano je formiranje savjeta za poljoprivredu, koji će činiti 12 članova sa područja Bijeljina i po tri iz Ugljevika i Lopara. 

Vučković kaže da će savjet činiti predstavnici gradske uprave, Agrarnog fonda grada Bijeljine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, te prerađivači i poljoprivredni proizvođači. 

On je dodao da će savjet davati preporuke i biti spona između proizvođača i perađivača. 

"Sve ovo je neophodno da bi plasman proizvoda, kao i sam položaj poljoprivrednih proizvođača, bio podignut na viši nivo", rekao je Vučković. 

Švajcarska agencija za razvoj i UNDP finansiraju ovaj projekat u okviru šireg projekta Integrisanog lokalnog razvoja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )