FOTO: null

Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS), lično je potpisao pismo upućeno kablovskim operaterima u Republici Srpskoj u kojem se zahtjeva od kablovskih operatera da moraju da onemoguće gledanje utakmica košarkaške reprezentacije S

Ako to ne učine dobiće kaznu od strane RTS-a tako što će za Republiku Srpsku oduzeti pravo emitovanja programa RTS 1 i RTS 2, što je u skladu sa važećim propisima.

RTS, odnosno Radio televizija Srbije, je građanima Republike Srpske uvela sankcije ili bolje rečeno medijski mrak, što je presedan i najveća blokada još od avgusta 1994. godine, kada je Slobodan Milošević zaveo blokadu na Drini.

Situacija u koju je Republika Srpska došla u utorak, nakon pisma direktora Bujoševića, je više nego apsurdna!

TV kanal koji je kupio prava za jednu zemlju, a vidi se i u drugoj zemlji (u ovom slučaju RTS) ima obavezu da operatere u drugoj zemlji obavjesti da ne raspolaže pravima za određeni sadržaj i upozori operatere da su dužni njihov signal da zatamne za vrijeme emitovanja tih sadržaja. Kablovski operateri svugdje u svijetu, pa i u BiH, imaju mogućnost da riješe problem tih prava na tri načina: samostalno (da ih kupe ako je moguće), da se ogluše o navedenu molbu i plate odštetu vlasniku TV prava ili da zatamne te sadržaje, a sve po vlastitoj procjeni i izboru. Međutim, ovaj put RTS je prisilio kablovske operatere, mogli bi reći i ucijenio, taktikom: Ugasi i ne dam ti izbor!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )