FOTO: null

Oraganizacija „ReStart“ Srpska posljednjih dana pokrenula je nekoliko inicijativa o razotkrivanju neriješenih ubistava u Republici Srpskoj, a zatim su tražili ostavku vrha Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kako tvrdi predstavnik ove orgnizacija Velizar Anitć, zbog svega toga predsjedniku organizacije, Stefanu Blagiću, savjetovano je da, radi svoje bezbjednosti, napusti Bosnu i Hercegovinu.

Restartovci nisu precizirali o kakvim se savjetima i upozorenjima radi, od koga one dolaze, niti su ih prijavili policiji, zbog, kako kažu, toga što u ovom trenutku nemaju povjerenja u vrh MUP RS.

Blagić je juče navodno otišao, a njegove kolega poručuju da je on u najvećoj opasnosti jer se najviše isticao u medijima.

– Od kada smo osnovali organizaciju savjetovali su nam da ne talasamo previše, ali nas to nije omelo. Međutim, od kada sam pokrenuli ove dvije inicijative počele su nam stizati opomene da se malo smirimo. Ova sugestija je bila malo ozbiljnija i odlučili smo da se Blagić makne iz zemlje da ga neko ne bi nalupao na ulici – rekao je Antići, dodajući da su ljudi koji ih upozoravaju veći, jači i bogatiji od njih.

Na pitanje kome „ReStart“ smeta, Antić je na današnjoj pres konferenciji rekao da se radi o ljudima koji ne žele dobro Republici Srpskoj i koji koriste ove situacije u svoju korist, tvrdeći da se radi o Vladi RS.

„ReStart“ na izborima?

S obzirom na to da je izborna godina, Antić priznaje da postoji šansa da se ova organizacija nađe na izborilam, ali da još nisu odlučili kako će i s kim nastupiti u oktobru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )