FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i novoimenovani ambasador Turske u BiH Haldun Koč saglasili su se tokom današnjeg sastanka u Banjaluci da je saradnja Srpske i Turske dobra, ali nedovoljna.

U tom smislu istaknuta je potreba da se intenziviraju aktivnosti na podršci realnom sektoru, što bi značilo otvaranje novih radnih mjesta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Sastanak Dodika i Koča u potpunosti je bio posvećen značajnijem unapređenju ekonomskih odnosa Republike Srpske i Turske. 

Razgovarano je i o aktivnostima na obnovi kulturno-istorijskih spomenika koji bi unaprijedili turističku ponudu Republike Srpske, kako bi postala atraktivnija destinacija za turiste iz Turske. 

Ambasador Turske informisao je predsjednika Dodika o namjerama da se u Republici Srpskoj imenuje prvi počasni konzul Turske, što bi trebalo da se desi u najskorije vrijeme. 

U delegaciji turskog ambasadora bili su predstavnici Agencije Tika za BiH, direktor poslovnice Zirat banke u Banjaluci, te ekonomski savjetnici pri Ambasadi Turske u Sarajevu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )