FOTO: InfoBijeljina

BUDIMPEŠTA – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Budimpešti na sastanku sa predstavnicima Srba u Mađarskoj da Republika Srpska slijedi Srbiju i da neće pristati na članstvo u NATO.

On je istakao daje NATO bombardovanje Srpske i Srbije ostavilo posledice i ukazao na to da je došlo do povećanja broja malignih bolesti i kod djece, prenosi RTRS.

Dodik je podsjetio da je u Banjaluci napravljena roditeljska kuća za boravak djece koja dolaze na liječenje i njihovih roditelja.

„Ne govorimo da treba stvarati neprijateljstvo, ali ne možete očekivati da ja i ljudi prihvatimo NATO”, poručio je Dodik, javlja Tanjug.

Ističući da Republika Srpska ima stabilnu vlast, za razliku od ostatka BiH, Dodik je rekao da je Srpska jedina koja može da funkcioniše u BiH i da je samoodrživa.

On je istakao dobre veze Srpske sa Rusijom i podsjetio da je Rusija spriječila donošenje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Savjetu bezbjednosti.

„Rusi uvijek pomognu u SB UN, jer visoki predstavnik uvijek u svom izvještaju kao krivce označi Republiku Srpsku i Milorada Dodika. Rusija je član PIK-a, tijela koje okuplja ambasadore koji su se nametnuli kao mjesto odluka, iako nisu u Dejtonskom sporazumu”, dodao je on.

Dodik je predstavnicima Srba rekao i da je Srpska odbila da pravi migracione centre na svojoj teritoriji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )