FOTO: null

Milorad Dodik u Bijeljini razgovarao sa episkopom Hrizostomom

BIJELjINA - Dan Republike je 9. januar i u donošenju novog zakona o praznicima biće rečeno da to nije samo Dan RS, nego da je to i dan državnosti Srpske, jer je RS država - kazao je predsednik RS Milorad Dodik, tokom susreta sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Hrizostomom u Bijeljini.

- Dan Republike, 9. januar, zanima sve ljude i institucije, pa i SPC. Upoznao sam vladiku o tome da RS ne čini ništa što nije naša borba za naše pravo - naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srpska se opredelila za političku borbu, a referendum je sistem sprovođenja odluke Ustavnog suda koji je tražio da se prilagodi zakon.

- Mi smo odlučili da taj prvi korak u prilagođavanju bude referendum, a drugi su digli galamu- ocenio je Dodik.

Vladika Hrizostom je naglasio da veruje u mudru politiku koju vodi vlast Republike Srpske.

- Mi ne branimo nikome da slavi svoje slave i običaje, ali neka i srpski narod slavi svoju krsnu slavu i svoje krsno ime, kao što smo kroz vekove činili u još težim vremenima - istakao je vladika Hrizostom.

PRAVOSLAVNE GIMNAZIJE

PREDSEDNIK RS rekao je, nakon razgovora sa episkopom Hrizostomom, da postoji namera da u svim gradovima Srpske budu otvorene srpske pravoslavne gimnazije.

Dodik je istakao da je uloga SPC da izgradi objekte, mobiliše ljude, odabere kadar, nakon čega će RS preuzeti njihovo finansiranje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )