FOTO: null

Dana 06.11.2016. godine u Istočnom Sarajevu je održan Republički sastanak UDPB Nasljeđe, kojem su prisustvovali predstavnici svih odbora udruženja osnovani u opštinama i gradovima Republike Srpske.

Cilj sastanka je bilo sumiranje svih aktivnosti i ostvarenih rezultata od osnivanja udruženja u Trebinju 31.01.2016. godine, kao i budući planovi i aktivnosti udruženja.

Nakon izlaganja i predstavljanja aktivnosti i ostvarenih rezultata predsjednika udruženja Nasljeđe, Pešikan Saše, a potom i predsjednika opštinskih i gradskih odbora zaključeno je sledeće:

U relativno kratkom periodu od osnivanja, ostvareno je daleko više od zacrtanog cilja, a udruženje Nasljeđe okuplja blizu 1000 članova, isključivo djece poginulih boraca, taj broj konstantno raste, a pored Trebinja, osnovani su odbori udruženja u Nevesinju, Foči, Rogatici, Zvorniku, Bijeljini i Banja Luci,  dok su odbori u Istočnom Sarajevu, Doboju, Prijedoru i Gradišci u procesu osnivanja.

Ostvarena je saradnja sa institucijama, ustanovama, resornim ministarstvom, nosiocima lokalne i republičke vlasti gdje je udruženje Nasljeđe prepoznato i uključeno u sve aktivnosti, od Strategije zapošljavanja, akcionih planova, Uredbe o stambenom zbrinjavanju i svim drugim aktivnostima vezanim i od značaja za boračke kategorije, a posebno djecu i porodice poginulih boraca.

Urađeno je mnogo i vezano za zapošljavanje djece poginulih boraca, sprovedene su mnogobrojne i opsežne aktivnosti, gdje je određen broj djece zaposlen, a koje će se nastaviti i dalje u daleko većem obimu.

Usvojen je plan aktivnosti u narednom periodu gdje će se udruženje još opsežnije, jače i aktivnije posvetiti mnogobrojnim aktivnostima na zaštiti prava i poboljšanju položaja djece i porodica poginulih boraca, kao i očuvanju tekovina Otadžbinsko-odbrambenog rata, očuvanju Republike Srpske, a o kojima će čitava javnost biti blagovremeno obavještena.

Ovim putem pozivamo svu djecu poginulih boraca da nam se pridruže, kao i sve one koji Republiku Srpsku smatraju svojom otadžbinom da podrže rad i aktivnosti udruženja djece poginulih boraca NASLJEĐE.

UDPB Naljeđe

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )