FOTO: InfoBijeljina

Nije bilo praštanja. Kažnjen je ko god je za volanom prekršio zakon. Policija je pisala prekršaje i danju i noću. Cilj je da se spriječe tragedije na putevima.

Tako je izgledala pojačana kontrola učesnika u saobraćaju pod nazivom "Vozi oprezno – putuj bezbjedno", koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske izvelo od 15. do 17. jula, a ekipa InfoBijeljina je bila sa policajcima na terenu u našem gradu.

Uvjerili smo se da su policajci, organizovani u punktove, kontrolisali sva eventualna kršenja zakona, u takozvanom lijevku, a po principu nulte tolerancije.


„Ministarstvo unutrašnjih poslova na teritoriji Republike Srpske je u periodu od 15. do 17. jula sprovodilo pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz primjenu tzv. lijevka, koji se u suštini bazira na kontroli svih učesnika u saobraćaju, na određenoj dionici puta, gdje se upotrebom svjetlosno saobraćajne signalizacije učesnicima u saobraćaju prevashodno daje upozorenje da se na određenoj dionici puta odvija određena aktivnost pripadnika policije“, rekao je za InfoBijeljina Milan Nešković, komandir Policijske stanice Bijeljina 2. 

Sama akcija i ovakav princip rada pripadnika MUP-a Republike Srpske ima preventivno – represivni karakter.


„Naš zadatak u ovakvim akcijama nije samo puko sankcionisanje učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja, nego i preventivni dio, tj. da većinu učesnika u saobraćaju odvratimo od činjenja prekršaja, naročito od onih najtežih, a to je od alkohola ili psihoaktivnih supstanci“, dodao je Nešković.

Akcija se sprovodila u različitim vremenskim intervalima, kako dnevnim, tako i večernjim. 


„U dnevnoj varijanti je bilo od 8.30 do 12.00 časova, dok u noćnim od 21.30 do 02.30 časova. Što se tiče naše Policijske stanice, odnosno PS Bijeljina 2, u prosjeku je evidentirano od 60 do 70 prekršaja po punktu“, rekao je Nešković.

Prekršaji su bili različite vrste, od nekorištenja sigurnosnog pojasa, tehničke neispravnosti, te u noćnim časovima upotreba alkohola odnosno psihoaktivnih supstanci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 6 )