FOTO: RTRS/Ministarstvo prosvjete

Reprezentativni nastup Republike Srpske pod motom "Čitajmo zajedno - ćirilicom" svečano je danas otvoren na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Nastup je otvorila ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić u prisustvu ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića i članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i Srpske akademije nauka i umetnosti.
 
U ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji goste, publiku i predstavnike medija pozdravio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, a u ime Ministarstva kulture i informisanja Srbije pomoćnik ministra za savremeno stvaralaštvo Radovan Jokić.
 
Obraćanje Trivićeve je istovremeno bilo i uvod u panel o srpskom jeziku i pismu, uz učešće profesora Veljka Brborića, Miloša Kovačevića, Aleksandra Milanovića i predstavnika ministarstava kulture Srpske i Srbije Tanje Đaković i Mladena Veskovića.
 
Osim svečanog otvaranja i panela, za danas je najavljeno i pet promocija izdavača iz Srpske.
 
Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo predstaviće dvije knjige, a Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske izdanje "Kosovske priče" Grigorija Božovića.
 
Udruženje književnika Republike Srpske predstaviće svoja izdanja, a Arhiv Republike Srpske monografiju o sakralnoj arhitekturi Banjalučke eparhije.
 
Reprezentativni nastup Republike Srpske organizuje Predstavništvo u Srbiji uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.
 
U Beogradu se od 23. do 30. oktobra održava 65. Međunarodni sajam knjiga pod simboličnim sloganom "Povratak napisanih", na kojem će se predstaviti oko 400 izlagača, među kojima su izdavači iz Republike Srpske.
 
Počasni gost sajma knjiga je Rumunija.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )