FOTO: null

Beograd - Fudbaleri Srbije remijem sa Republikom Irskom započeli su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Srbija je prije nešto više od 10.000 ljudi na stadionu ’Rajko Mitić’ na trenutke blistala, na trenutke bila očajna, pa je na kraju rezultat glasio 2:2.

Od početka je bilo jasno da će mnogi napadi ići preko bokova zbog trojice pozadi i dva ofanzivna bočna igrača, ali je odbrana bila veliki problem.

Već u trećem minutu šokantan početak za Srbiju – poslije kornera, očajne reakcije Aleksandra Mitrovića i odbitka, Irska je povela preko Hendrika.

Rano postignuti pogodak dao je krila gostima koji su neko vrijeme bili bolji rival, ali su ’Orlovi’ nošeni Filipom Kostićem počeli da se bude i sve više da prijete. Napadač HSV-a dva puta je dobro šutirao, ali osim Dušana Tadića, nije imao mnogo pomoći ostalih igrača.

Po jednu dobru priliku smo vidjeli na obije strane, pre nego što se otišlo na odmor. Srpski igrači izašli su mnogo ofanzivnije u nastavku i to im se isplatilo u 62. minutu.

Lopta koja je bila u nogama Tadića uz mnogo sreće se odbila do Kostića, a ovaj iskoristio dobru situaciju i izjednačio na 1:1. Period najbolje igre Srbije krunisan je penalon samo sedam minuta kasnije, a ponovo je najzaslužniji za ovu šansu bio Filip. Tadić je preuzeo odgovornost i zatresao mrežu.

Nekoliko trenutaka kasnije Andrija Pavlović, koji je zamjenio Aleksandra Mitrovića, pogodio je prečku iz odbitka i propustio da riješi duel. Irci su se oslobodili i kazna je stigla u finišu, nakon očajne reakcije poslije prekida i skoka Marfija – 2:2.

Na kraju, kapiten Branislav Ivanović postao je tragičar jer je propustio stopostotnu priliku u 85. minutu, kada je šutirao pravo u golmana Rendolfa u situaciji 1 na 1.

Naredni meč ’Orlovi’ gostuju Moldaviji 6. oktobra.

U ostalim mečevima D grupe Austrija je pobjedila u Gruziji 2:0, a Vels na svom terenu Moldaviju 4:0.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )