FOTO: null

Rekreativnom pješačkom akcijom u organizaciji Udruženja građana “Kolona BB”, započeto je tradicionalno obilježavanje kulturne manifestacije “Dani Starog Ugljevika” - godišnjeg okupljanja članova i prijatelja udruženja.

Povodom obilježavanja  Dana oslobođenja Ugljevika - 16. juna i nekadašnjeg dana komune (Dana opštine) , Udruženje građana “Kolona BB”  iz Ugljevika organizovalo je pješačku akciju “Jablan grad “, koja se pod inicijativom ovog udruženja organizuje već šesti put.

Ove godine učestvovalo je oko 60-ak mještana koji su se rekreativnom šetnjom kroz svoj zavičaj potrudili da staze uspomena na ljepša  i srećnija vremena njihove mladosti ne zarastu. U šetnji je ove godine učestvovao i veliki broj mladih, što svakako govori da će se očuvanje tradicije i  kulture ovog mjesta i dalje nastaviti.

Nostalgični  mještani ovog kraja,članovi  udruženja Kolona BB, u znak sjećanja na čuveni voz Ćiru,  u sklopu kulturne manifestacije “Dani Starog Ugljevika”, prošle godine, otkrili su u njegovu čast spomen tablu na jednoj od nekadašnjih usputnih željezničkih stanica – Modranu koja je povezivala Raču  i Ugljevik / Mezgraja.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )