FOTO: InfoBijeljina

Semberiju je u 2023. godini posjetilo 45.840 turista - 18.569 domaćih i 27.241 strani i to je rekordna godina po broju dolazaka i noćenja od kada se mjere statistički podaci, saopšteno je iz Turističke organizacije Bijeljina.

Broj dolazaka turista je za 2.819 veći u odnosu na 2022. godinu.
 
"U Bijeljini je protekle godine ostvareno 88.738 noćenja, odnosno 4.642 više nego 2022. Ovo su podaci Republičkog zavoda za statistiku i u njemu su obuhvaćeni samo gosti koji su najmanje dan boravili u Semberiji. Nisu evidentirani gosti koji dolaze u jednodnevne posjete našem gradu, a njih je znatno više", navedeno je u saopštenju.
 
U saopštenju je navedeno da je protekle godine bio povećan i broj prijavljenih "stan na dan" - kojih je više od 70, što je posljedica aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, koje je počelo akciju legalizacije ovih objekata.
 
Bijeljinsku Turističku organizaciju u narednih dvadesetak dana očekuju dva velika sajma na kojima će prvi put imati svoj štand - u Beogradu od 22. do 25. februara, te u Banjaluci od 1. do 3. marta.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )