FOTO: null

Trodnevni skup pčelara otvoren je danas u Brčkom, uz bogat kulturno-umjetnički program u centru grada. Ovo je deveti po redu Sajam meda i opreme za pčelarstvo, koji se već tradicionalno, održava u ovom gradu.

Na Sajmu meda i opreme za pčelarastvo u Brčkom svoje proizvode izložilo je 50 pčelara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, što je rekordan broj učesnika ove privredne manifestacije, rekao je predsjednik Organizacionog odbora Sajma Veljko Živanović.

"Zadovoljni smo organizacijom i odzivom učesnika kao i  samom činjenicom da sve više pčelara dolazi iz regije ali i susjednih zemalja" rekao je predsjednik Organizaciong odbora pčelara Veljko Živanović.

U pratećem programu Sajma predviđeni su okrugli stolovi na kojima će pčelari razmijeniti iskustva i upoznati se sa najnovijim dostignućima u pčelarstvu.

Na ovim.sajmu najuspješniji u  izlaganju svojih proizvoda bili su pčelari iz Ugljevika i Lopara, koji su osvojili značajna priznanja.

Zdravko Simić iz Zabrđa kod Ugljevika, osvojio je jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju za kvalitet meda. Krsto Simić, takođe iz Zabrđa, dobitnik je zlatne,srebrne i bronzane medalje za kvalitet nekoliko vrsta meda koje je izlagao na ovom sajmu. Pčelar iz Ugljevika Todor Trišić

osvojio je vrijedna priznanja u vidu osvojenih zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja za bogat  štand izloženih pčelarskih proizvoda. Zapažen uspjeh na sajmu meda imali su i pčelari iz Lopara, a među njima i pčelar Marko Jović, koji je osvojio zlatnu medalju za kvalitet meda.

Sajam ima veliki značaj s obzirom da je med proizvod čiji je izvoz dozvoljen u EU, kažu iz Udruženja pčelara iz Brčkog.

Sajam, čije je zatvaranje predviđeno za subotu, 12. septembra, organizovala su Udruženja pčelara "Matica" i "Pčela" iz Brčkog, a pokrovitelj je lokalna izvršna vlast.

Piše : Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )