FOTO: null

Predstavnici kompanije Elektroprenos BiH Banjaluka potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji transformatorske stanice Bijeljina 1, čija će vrijednost biti oko šest miliona KM.

Iz preduzeća "Elektroprenos BiH" saopšteno je da je rok za završetak radova 12 mjeseci, te da je cilj ove investicije obezbjeđenje pouzdanosti i sigurnosti u napajanju, te poboljšanje kvaliteta isporučene električne energije. 

"Investicijski projekat uključuje rekonstrukciju postojećeg 110 kilovoltnog postrojenja, nabavku i ugradnju dva energetska transformatora snage 40/40/27 megavata, izgradnju nove komandno-pogonske zgrade, nabavku i ugradnju srednjonaponskih ćelija, te ormara zaštite, izgradnju sistema vatrodojave, alrmnog sistema i video nadzora", navodi se u saopštenju. 

Radove će izvoditi konzorcijum "Elektroenergetika", koji čine domaće kompanije "Elnos BL" , "Tekton" i "ARS Inženjering" iz Banjaluke, kao i "Kaldera kompani" iz Laktaša i "Inving invest inženjering" iz Prijedora. 

Transformatorska stanica "Bijeljina 1" smještena je u samom centru grada, te napaja oko 55 odsto korisnika Bijeljine. 

"Rekonstrukcijom ove stanice povećava se instalisana snaga ove trafostanice, kao i sigurnost napajanja ovog konzumnog područja. Siguran i pouzdan prenos, te efikasno upravljanje prenosnim sistemom naša je obaveza koju svakodnevno ispunjavamo sa velikim stepenom odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )