FOTO: InfoBijeljina

Sanacija sportske dvorane u Račanskoj ulici u kojoj u večernjim časovima trenira nekoliko bijeljinskih klubova, a časove fizičkog vaspitanja održavaju tri srednje škole - Gimnazija, Ekonomska i Tehnička, iako najavljena početkom godine, tek je ovih dana došla na red, a Gradska uprava će za taj posao izdvojiti 180.000 KM.

Još početkom ove godine iz Gradske uprave je rečeno da za izgradnju nove dvorane u Račanskoj para nema, ali da će za sanaciju postojeće iz budžeta biti izvojeno određena sredstva za rekonstrukciju krova koji odavno prokišnjava, nove parkete, jer su stari potpuno dotrajali i još neke popravke.

Na pitanje InfoBijeljina zašto se sa radovima čekalo toliko dugo i zbog čega počinju gotovo na kraju građevinske sezone u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti navode da se moralo čekati na odobravanje kreditnih sredstava za ove namjene.

„Znate kako, kreditna sredstva su došla sredinom godine, zato smo morali pomjeriti plan nabavke. Zatim idu procedure, javna nabavka, izmjena plana javnih nabavki, raspisivanje tendera, izbor izvođača, tako da nije moglo ranije nikako. To nisu sredstva koja su predviđena od januara, nego smo mi na zahtjev klubova, odbornika i škola naknadno dobili sredstva za te namjene“, kaže za InfoBijeljina načelnik Odjeljenja Samer el Šeik. 

Desetak dana koliko budu trajali radovi učenici srednjih škola će časove fizičkog raditi napolju, a klubovi se snalaziti kako znaju. U jednom od njih navode da će pokušati da se snađu za prostor u drugim dvoranama.

”Kako god, super je stvar da se radi, jedino je moglo biti rađeno za vrijeme raspusta. Međutim, dobro je da se taj problem riješi, pa makar ne trenirali ni mi 15 dana”, rekao je za InfoBijeljina jedan od sportista koji redovno trenira u dvorani Gimnazije.

Pored dvorane u Račanskoj, na kojoj ništa nije rađeno u posljednjih 15 godina, u lošem stanju je i Sokolski dom. Za renoviranje ovog objekta iz budžeta je predviđeno 50.000 KM, i to, kako kaže Samer el Šeik za krovnu konstrukciju. 

“Za sada smo izdvojili 50.000 KM za krovnu konstrukciju, a za narednu godinu ćemo vidjeti zbog sredstava. U toku su i pregovori sa predstavnicima Evropske unije da finansiraju sa 100.000 evra“, navodi Samer el Šeik.

Zgrada Sokolskog doma je sagrađena 1932. godine i pod zaštitom je Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )