FOTO: null

Nastavak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa nad zemljištem i rekonstrukcija putne infrastrukture u zoni radova u okviru projekta regulacije korita rijeke Janje bile su teme sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa predstavnicima Zavoda za vodopri

- U centru Janje tražimo mogućnosti za blage modifikacije projekta u zoni mosta na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik. Pokušavamo da neznatnom izmjenom projekta i pomijeranjem projektovanog mosta smanjimo troškove oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa nad zemljištem. Nažalost, koridor regulacionih radova, pogotovo kroz centar naselja, je dosta ograničen i nema mnogo mogućnosti da se traži alternativna trasa - upozorio je projektant Zavoda za vodoprivredu Republike Srpske Vukadin Blagojević.

Prema njegovom mišljenju neophodna je rekonstrukcija mosta, s obzirom na njegovu dotrajalost i nedovoljnu propusnu moć vozila:

-  Najbolje bi bilo da se što prije počne sa trajnim rješavanjem problema ovog saobraćajnog uskog grla u centru Janje. Želimo da izbjegnemo rušenje stambenog objekta uz sami most i vjerujem da će biti neophodno uklanjanje samo terase na ovoj kući.

U izjavi nakon sastanka, gradonačelnik Mićić je istakao da je cilj Gradske uprave da, koliko je moguće, ubrza realizaciju projekta, kako bi stanovnici Janje i ostatka Semberije što prije dobili neophodnu zaštitu od visokih vodostaja rijeke Janje.

- Razumijemo vezanost ljudi iz Janje za zemljište koje je u njihovom vlasništvu, ali molim i njih da razumiju da je i u njihovom, ali i u opštem interesu, da što prije izgradimo sistem za odbranu od poplava. Sredstva su obezbijeđena, pri čemu nam je veliku podršku dala Turska ambasada i siguran sam da ćemo, na zadovoljstvo svih, uspjeti da završimo ovaj projekat u najkraćem mogućem roku – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )