FOTO: null

Osamnaest osnovnih škola sembersko-majevičke regije učestvuju ove godine u šestoj manifestaciji ,,Upoznajmo se - nacionalne manjine u BiH,,

I ove godine oko 130 učenika, nastavnika, pedagoga i direktora na veoma kreativan način predstaviće istoriju, kulturu, tradiciju, poeziju, ples i kulinarske specijalitete nacionalnih manjina u BiH. 

Regionalno takmičenje se organizuje u saradnji sa Misijom OEBS-a u BiH i predstavlja šesti u nizu jedinstvenih događaja, koji promoviše učenje i poučavanje o 17 nacionalnih manjina u BiH. 

Nakon predstava slijedi kviz znanja, kojim se kroz igru testira znanje učenika. 

Direktori 18 osnovnih škola, zajedno sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i načelnicima opština Ugljevik i Lopare Vasilijem Perićem i Radom Savićem, 2010. godine su došli na ovu ideju, a 2012. godine su sa školama, u namjeri da na jedinstven način promovišu vrijednosti različitosti u BiH, potpisali Protokol o saradnji u promovisanju kultura nacionalnih manjina. 

Takmičenje će biti održano sutra u 10.00 časova u Velikoj sali Centra za kulturu "Semberija" u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )