FOTO: Nezavisne

Trijumf fudbalera Crvene zvezde nad Liverpulom (2:0) u Beogradu izazvao je veliki odjek u regionu, Evropi i svijetu, pa se tako govori o dva gola Milana Pavkova i jednom od najvećih iznenađenja u Ligi šampiona.

Redom u regionu svi su sa oduševljenjem prenijeli da su izabranici Vladana Milojevića "zapalili" Stari kontinent, a najdalje u pohvalama ide hrvatski "Index" koji navodi da je u Beogradu zabilježena jedna od najvećih senzacija u Ligi šampiona.

"Crvena zvezda je priredila pravi spektakl protiv Liverpula pred oko 55.000 navijača na užarenoj Marakani. Srpski prvak razbio je prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona i ostvario pobjedu 2:0. Zvezda je tako došla do najveće pobjede u svojoj istoriji od raspada bivše Јugoslavije", navodi "Index", a onda široko nastavlja čitavu priču sa izjavama aktera, o atmosferi na stadionu, ali i velikim novcem koji je Zvezda zaradila ove sezone (oko 25 miliona).

"Večernji list" piše da je Zvezda šokirala Liverpul u Beogradu, dok "Јutarnji" ističe da je Milan Pavkov za osam minuta srušio Engleze.

"Srpski prvak stigao do jedne od najvećih pobjeda u istoriji i nanio 'Redsima' prvi poraz u sezoni", glasi naslov "Јutarnjeg".

Crnogorske Vijesti prenose da je Zvezda uradila ono što je malo ko vjerovao i da sada sanja prolaz u osminu finala Lige šampiona, a portal CDM da je u Beogradu pao moćni Liverpul.

O ogromnoj finansijskoj injekciji govori i sarajevski sajt "Klix", a onda o stanju na terenu ističe da je Crvena zvezda zasluženo slavila.

Francuski "L'Ekip", koji je pokrenuo priču o nečasnim radnjama prije gostovanja Crvene zvezde u Parizu, navodi da je Milojevićev tim sve iznenadio u meču koji su pratili iz minuta u minut na svom sajtu.

Naslov "Liverpul pao u Beogradu", a onda u tekstu kako taj rezultat ide korist Pari Sen Žermenu.

"Crvena zvezda je postigla ono što niko nije zamišljao", ističe "L'Ekip i dodaje kako je je Zvezda u trci za prolaz iz grupe.

Italijanska "Gazeta delo Sport" kaže da se pobjeda u Beogradu slavila kao 1991. godine kada je Crvena zvezda u Bariju postala prvak Evrope i kao dirigenta označava dvostrukog strelca Milana Pavkova.

Britanski listovi redom su razočarani igrom Liverpula, a ugledni BBC velikana sa Enfilda opisao je kao "izgubljenog" u Beogradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )