FOTO: null

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je u razgovoru sa zamjenikom britanskog ambasadora u BiH Džo Lomas da se Vlada Srpske drži svojih ciljeva iz Ekonomske politike i da će u tom pogledu nastaviti niz reformi, kao što su reforme javne

Tegeltija je naveo da će u drugom kvartalu ove godine biti predloženi nacrti niza zakona, od kojih se očekuje da će unaprijediti stanje u ovoj oblasti i uticati na poboljšanje poslovnog okruženja u Republici Srpskoj, a za krajnji cilj imati veći broj zaposlenih i poboljšanje životnog standarda stanovništva, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

On je naglasio da su Vlada i Narodna skupština Republike Srpske otvoreni za saradnju sa institucijama BiH i FBiH o svim pomenutim pitanjima, čim se bude završeno njihovo formiranje.

Lomasova je podržala reformski put Vlade Srpske, koji vodi u pravcu dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, te izrazila interesovanje za naredne korake u najavljenim reformama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )