FOTO: null

Vlada RS je opredijeljena za nastavak reformi s ciljem podsticanja privrednog rasta, stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i otvaranja novih radnih mjesta - rekla je u petak premijer RS Željka Cvijanović na sastanku sa delegacijom Međunarodnog monetarno

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje institucije Srpske sprovode s ciljem realizacije obaveza predviđenih novim aranžmanom BiH sa MMF-om, ali i o tome šta je potrebno uraditi u idućim sedmicama, odnosno prije novog zasjedanja Odbora izvršnih direktora, zakazanog za januar 2017. godine.

Sagovornici su ocijenili da će reformski procesi, među kojima je i reforma javnog sektora, dovesti do stabilnosti finansija u srednjoročnom periodu i do unapređenja ukupnog privrednog ambijenta.

Na reformu javne uprave osvrnuo se u petak i predsjednik RS Milorad Dodik ističući da ona treba da bude rigorozna.

- Srpskoj treba agilnija uprava. Mnogi ljudi su se umrtvili i misle da su bogom dati za posao koji obavljaju. Treba da napravimo konkurenciju koja će dovesti do novog htijenja u poslovima, a ne da radnici u javnoj upravi samo sjede - rekao je Dodik i naveo da je RS vodila politiku očuvanja plata, ali da je vrijeme da se traži novi doprinos javne uprave ukupnim društvenim kretanjima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )