FOTO: null

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će, ukoliko do 2017. godine ne bude vidljivih elemenata stabilizacije i uvažavanja stavova Republike Srpske, te vraćanja njenih ingerencija u skladu sa Ustavom BiH, u 2018. godini biti predloženo Narodnoj

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, po završetku 5. Sabora SNSD-a, istakao da će predlog na referendumu biti samostalna država Republika Srpska.

"Ustav i zakon Republike Srpske predviđaju referendum, jer mi ne provodimo referendum na nivou BiH, nego na nivou Republike Srpske", pojasnio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ovo je stav SNSD-a koji je iznesen u Deklaraciji "Republika Srpska - slobodna i samostalna budućnost i odgovornost" oko kojeg mogu da se okupe i druge stranke i nevladine organizacije.

On je najavio da će krajem 2017. godine biti održana konvencija SNSD-a na kojoj će biti ocenjeno da li je počeo proces uvažavanja stavova Republike Srpske i šta će biti predloženo Narodnoj skupštini Srpske.

Dodik, koji je danas ponovo izabran za predsednika SNSD-a, poručio je da BiH, da bi bila evropska, prvo mora biti Dejtonska i da nema evropske BiH bez dejtonske BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )