FOTO: null

Narodna skupština RS razmatraće 7. februara oko 30 tačaka dnevnog reda među kojima su i rezultati referenduma o Danu Republike.

Skupštinski kolegijum juče je utvrdio prijedlog dnevnog reda, a poslanici će umjesto premijerki Željki Cvijanović, koja će biti odsutna, pitanja postavljati ministrima.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović je kazao da je razmatran i prijedlog teksta kodeksa ponašanja poslanika i da je dogovoreno da klubovi poslanika i poslanici u narednih deset dana u pisanoj formi upute primjedbe na prijedlog radne verzije teksta kodeksa.

- Očekujemo da nacrt kodeksa imamo na dnevnom redu martovske sjednice - rekao je Čubrilović.

Šef poslaničkog Kluba PDP-a Miroslav Brčkalo rekao je da kodeks ponašanja poslanika u sadašnjoj formi nije prihvatljiv za opoziciju. On je najavio da će uputiti u proceduru izmjene Zakona o oružju i municiji kako bi rok za obnovu oružnih listova bio produžen do kraja godine.

Skupštinski kolegijum je razmatrao i dopis poslanika PUP-a Ilije Stevančevića koji je predložio da parlament u dnevni red jedne od sjednica uvrsti tačku o američkim sankcijama predsjedniku RS Miloradu Dodiku. Zaključeno je da prijedlog nije podnesen i pripremljen u skladu sa poslovnikom o radu Skupštine i da nema uslova za zakazivanje posebne sjednice o tom pitanju, niti ova tačka može da bude uvrštena na dnevni red redovne sjednice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )